ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ανθρώπινα οστά στην περιοχή «Λάδι» στο Παλούκι!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ανθρώπινα οστά στην περιοχή «Λάδι» στο Παλούκι!!!

Συντάκτης:

triantafyllia.gr

Πηγή

triantafyllia.gr

Την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, επισκευθήκαμε στην περιοχή «Λάδι» ανάμεσα στο Παλούκι και την Αγ. Μαρίνα του Δήμου Ήλιδας μετά από καταγγελίες για περεταίρω χωματουργικές εργασίες στην περιοχή και φύτευση φυτών και δένδρων.

Τα μέλη του «Αλήσιου Λόφου» κ.κ. Κυριάκος Γούναρης, Γιώργος Τζαβάρας και Χαράλαμπος Κοντοπανάγος μαζί με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Πέτρο Παπαδάτο κάναμε αυτοψία στο χώρο και τραβήξαμε φωτογραφικό υλικό και video για την περεταίρω αλοίωση του φυσικού τοπίου, ενώ μαζί μας ήταν υπάλληλοι του Δασαρχείου Αμαλιάδας που παρακολουθεί το θέμα και στη συνέχεια ήρθαν για αυτοψία και υπάλληλοι του ΥΠΕΚΑ.

Τελειώνοντας την επίσκεψή μας στο χώρο και αφού όλοι είχαν αποχωρήσει και είχαμε μείνει μόνον εμείς από τον σύλλογο «Αλήσιος Λόφος» προσπαθήσαμε να τραβήξουμε κάποιες φωτογραφίες που να δείχνουν τα υπολείμματα του γερμανικού φυλακίου το οποίο έχει πλέον καταστραφεί ολοσχερώς.
Τότε παρατηρήσαμε πως υπήρχαν θραύσματα από πύλινα πυθάρια και στη συνέχεια κάποια μικρά τμήματα οστών!
Αυτό μας θορύβησε καθώς υποδείκνυε ταφικά έθιμα αρχαίων χρόνων και αρχίσαμε να κοιτάμε πιο προσεκτικά στην άμμο. Προς μεγάλη μας έκπληξη βλέπαμε όλο και περισσότερα μικρά τμήματα οστών μαζί με πύλινα θραύσματα και τέφρα!
skw05-530
Όσο προχωρούσαμε προς τα δυτικά τόσο πιο σαφή γίνονταν τα χαρακτηριστικά των οστών μέχρι που φτάσαμε σε ένα μεγάλο οστό που έμοιαζε με ισχύο. Δεν είμαστε σχετικοί για να ξεχωρίσουμε ένα οστό ζώου από ανθρώπου αλλά συνεχίζοντας βρήκαμε τμήματα κρανίου και τέλος, την κάτω σιαγόνα ενός πέρα από κάθε αμφιβολία ανθρώπινου κρανίου!!!

Ο χώρος ήταν διάσπαρτος από ανθρώπινα οστά όπως πλευρά, τμήματα από δάκτυλα, σπόνδυλοι κλπ πάντα μαζί με πύλινα θραύσματα και τέφρα!

Χωρίς να πειράξουμε τίποτα ή αναζητήσουμε περεταίρω στοιχεία (μετά την ανρθώπινη σιαγόνα) ειδοποιήσαμε ως οφείλαμε την Αρχαιολογική Υπηρεσία η οποία επισκέφτηκε τον χώρο την επομένη (12 Ιουνίου) παρουσία και του προέδρου του «Αλησίου Λόφου» Κυριάκου Γούναρη, υπάλληλοι της οποίας συνέλλεξαν οστά που ήταν εμφανή στο χώρο και μας ενημέρωσαν πως θα προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες για την φύλαξη του χώρου από την Αστυνομία και στη συνέχεια την περίφραξη του χώρου για να γίνουν κανονικές έρευνες σχετικά με τα ευρήματα...

Πλέον η υπόθεση της περιοχής «Λάδι» παίρνει νέες διαστάσεις, με την εμπλοκή του Δασαρχείου Αμαλιάδας, του ΥΠΕΚΑ, του Δήμου Ήλιδας με σχετικό ψήφισμα για νομικές και άλλες ενέργειες στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Ιουνίου 2012, της καταγγελίας στην Εισαγγελία Αμαλιάδας από την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κας Έφης Σαλτάρη και του «Αλήσιου Λόφου» και τέλος την Ζ' Εφορία Αρχαιοτήτων!