Τα φαντάσματα του παρελθόντος

Τα φαντάσματα του παρελθόντος

Συντάκτης:

Τάκης Χ. Κοντοπανάγος

Δημοσίευση

Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2008

Πηγή

Εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», 03.04.2008 Εφημερίδα «Καρδαμάς», φ.26

Φαντάσματα του παρελθόντος ονόμασε προχτές (1.4.2008) ο κ. Δήμαρχος Αμαλιάδας τα μέλη της κίνησης πολιτών, που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να πουν τις απόψεις τους και να δηλώσουν την άρνηση τους για την επικείμενη μετατροπή του χώρου της «τριανταφυλλιάς» σε σκουπιδότοπο ΟΛΗΣ της Ηλείας!

Ξέχασε φαίνεται ο κ. Δήμαρχος ότι υπήρξε και αυτός μέλος και πρωτεργάτης της κίνησης πολιτών.

Ξέχασε ότι η κίνηση πολιτών και μάλιστα τα «φαντάσματα» τον έβγαλαν από την ανυπαρξία και τον έκαναν δήμαρχο!

Τα «φαντάσματα» τον πήραν από το τίποτα και τον έκαναν πρώτο πολίτη του δήμου, με αγώνες και προσπάθειες, που πολλές φορές τους έφεραν αντιμέτωπους με κομματικούς και προσωπικούς φίλους τους.

Και δεν ήταν μόνο στην πρώτη εκλογική νίκη δίπλα του τα «φαντάσματα», αλλά και στην δεύτερη, γιατί εξακολουθούσε να λέει ότι, για να πάνε τα σκουπίδια στην «τριανταφυλλιά», θα περάσουν πάνω από το πτώμα του! Τώρα «έβαλα μυαλό», μάς είπε στο προχτεσινό δημοτικό συμβούλιο!

Βέβαια, «μυαλό» εννοεί τους κομματικούς συμβιβασμούς και τις ίντριγκες.
«Μυαλό» θεωρεί να κοιτάζει αριστερά και να αλληθωρίζει και λίγο δεξιά.
«Μυαλό» θεωρεί να είναι στο κόμμα του και να έχει κρυφοκουβεντούλες και με τους νεοδημοκράτες βουλευτές, που και αυτοί αδιαφορούν για το κόμμα τους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι λίγοι ψήφοι παραπάνω, κι' ας μαχαιρώνουν πισώπλατα το κόμμα τους.

Τα «φαντάσματα» του παρελθόντος, που, από το τίποτα, κάνανε πολιτικά «νοματαίο» (που λέει ο λαός) τον κ. δήμαρχο, εξακολουθούν και θα εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την πόλη τους, χωρίς, να προσπαθούν υστερόβουλα να μετατρέψουν σε οφίτσια και προσωπικά ανταλλάγματα τους αγώνες τους, για να μην γίνει η Αμαλιαδα σκουπιδότοπος ΟΛΗΣ της Ηλείας!

Το μόνο που θα μπορούσα να πω στους φίλους και συναγωνιστές της κίνησης πολιτών είναι το « σύντροφοι επλανήθημεν», όχι στο θέμα της «τριανταφυλλιάς», αλλά στην επιλογή ενός, επιεικώς, ακαταλλήλου προσώπου, του οποίου το μόνο ενδιαφέρον ήταν η αναρρίχηση και όχι οι αγώνες για το καλό της πόλης!

Και ένα ερώτημα προς τον κ. Δήμαρχο (δεν ελπίζω απάντησης):
Θεωρεί την πορεία του, από την εποχή που έτρεχε μαζί με τα «φαντάσματα» μέχρι σήμερα, που μας πούλησε όλους αντί πινακίου φακής (πολύ ωφέλιμη η φακή για τον κύριο δήμαρχο), συνεπή, τίμια και αντρίκεια ;