Ο κατήφορος του Δημάρχου Αμαλιάδας

Γιάννης Λυμπέρης

Συντάκτης:

Σπύρος Ηλιόπουλος

Δημοσίευση

Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2088

Πηγή

Εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», 12.4.2008 Εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ της Ηλείας», 13.4.2008

Κύριε Λυμπέρη, ως Δήμαρχος Αμαλιάδας. Έχετε χρέος να περιφρουρείτε, προάγετε και διευρύνετε τα πραγματικά συμφέροντα της πόλης. Να μεριμνείτε για το παρόν και το μέλλον της. Να διαμορφώνετε με έργα υποδομής, αλλά και με θεσμικές πρόνοιες, ευνοϊκές συνθήκες, για να αναπτύσσετε η οικονομική δραστηριότητα, που αποτελεί τον απαραίτητο παράγοντα για την ανάπτυξη της πόλης. Έχετε χρέος να προστατεύετε το περιβάλλον σε όλες του τις μορφές και συνακόλουθα, την υγεία των πολιτών.

Κύριε Λυμπέρη για όλα αυτά και για πολλά ακόμη, οι πολίτες σας ψήφισαν και σας ανέδειξαν τρεις φορές στο αξίωμα του Δημάρχου, πράγμα που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης. Η τρίτη θητεία στο αξίωμα του Δημάρχου, λόγω υψίστης τιμής που σας απέδωσε η πόλη, λογικά θα περίμενε κανείς, να σας γεμίσει με περισσότερες ευθύνες, μεγαλύτερη εγρήγορση, αλλά και με μεγαλύτερη συστολή και μετριοφροσύνη.

Αντί αυτών τι έχουμε; Έχουμε τον Δήμαρχο Αμαλιάδας, να ξιφουλκεί υπέρ της κατασκευής του σκουπιδότοπου του νομού Ηλείας, στην Τριανταφυλλιά. Να ακυρώνει ο ίδιος όλες τις άλλες δυνατότητες που προσφέρονται, για τα σκουπίδια του νομού και να επιμένει στην Τριανταφυλλιά. Να συμπεριλαμβάνει το σύνολο των λυμάτων του νομού, δηλαδή αστικά, βιομηχανικά, αγροτικά, κτηνοτροφικά, λυματολάσπη, σφαγεία και λοιπά, στην Τριανταφυλλιά. Να πρωτοστατεί στην ταχεία διεκπεραίωση της όλης υπόθεσης, ώστε να μην δοθεί αρκετός χρόνος στους πολίτες, να γνωρίσουν το πρόβλημα και νιώσουν τις τραγικές συνέπειες που θα προκύψουν για την πόλη, και επομένως να αντιδράσουν. Έχουμε τον κ. Λυμπέρη να ακυρώνει ο ίδιος, τις έως πρότινος θέσεις του, που ήσαν ενάντια στην Τριανταφυλλιά.

Από το 1994 έως πρόσφατα, να θεωρεί ότι τα σκουπίδια του Πύργου είναι βλαπτικά και καταστροφικά για την Αμαλιάδα. Σήμερα δε να ανακαλύπτει ότι, όχι μ όνο τα σκουπίδια του Πύργου και του υπόλοιπου του Νομού, αλλά και το σύνολο των υπολοίπων λυμάτων, π.χ. βιομηχανικών, κτηνοτροφικών, σφαγείων, κ.λ.π., είναι ωφέλημα για την Αμαλιάδα. Τόσο δε ωφέλημα, που πρέπει να προλάβουμε, ώστε μην βρεθεί άλλος και μας τα πάρει.

Προ παντός έχουμε τον κ. Λυμπέρη, να επιδεικνύει μία απίστευτη αλαζονεία, να περιφρονεί τις αντιρρήσεις των πολιτών, να απαξιώνει τους εμμένοντες σταθερά σε θέσεις άρνησης. Ιδιαιτέρως δε αυτούς που αγωνίστηκαν και ανέτρεψαν το 1995 το σκουπιδότοπο του Πύργου στην Τριανταφυλλιά. Φράσεις του κ. Λυμπέρη όπως, « είναι κάτι περίεργοι που αντιδρούν », η ότι όλοι αυτοί είναι « φαντάσματα του παρελθόντος », είναι δηλωτικές του επιπέδου που επιθυμεί ο κ. Δήμαρχος να διεξαχθεί ο Δημόσιος διάλογος για αυτό το τεράστιο θέμα, αλλά φυσικά είναι και θέμα προσωπικότητας.

Κύριε Δήμαρχε αποφασίσατε να αναλάβετε κατ' αποκλειστικότητα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Πύργου και του υπόλοιπου Νομού, σε βάρος των συμφερόντων της πόλης σας. Η ζημία που προκαλείτε στην Αμαλιάδα με τις ενέργειες σας αυτές είναι ανεπανόρθωτη. Σας θυμίζω ότι ψηφιστήκατε για τρίτη φορά Δήμαρχος, χωρίς να αναφέρετε ότι θέλετε να φτιάξετε το σκουπιδότοπου του νομού στην Τριανταφυλλιά. Απεναντίας λέγατε σε όλους ότι η πολιτική σας είναι, « ΟΧΙ στην Τριανταφυλλιά ». Σε εμένα συγκεκριμένα μου είπατε. « Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εγώ να συναινέσω υπέρ της Τριανταφυλλιάς ». Την αξιοπιστία της διαβεβαίωσης σας, ας την κρίνουν οι αναγνώστες του άρθρου αυτού.

Είναι και αυτό το φαινόμενο, ένα σημείο των καιρών. Σε μία εποχή όπου όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται, γίνεται κατανοητή αυτή η αναξιοπιστία του Δημάρχου. Εδώ ο κ. Λυμπέρης εφαρμόζει το γνωστό, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Να ξέρετε όμως ότι πολλές φορές αυτό γίνεται και μπούμερανγκ. Αλλά τελικά πέστε μας ποιος είναι ο σκοπός. Μην μας αφήνετε μόνοι μας να τον υποπτευόμαστε. Κύριε Λυμπέρη υπάρχει ακόμη χρόνος, να επανέλθετε σε πράξεις και ενέργειες που ωφελούν την πόλη. Θα ωφεληθείτε και εσείς μαζί της. Για το θέμα της Τριανταφυλλιάς θα επανέλθουμε πολλές φορές.

Σπύρος Ηλιόπουλος Αμαλιάδα