Λυμπέρης: «Ο λαός της Αμαλιάδας απεφάνθη: Βουρ για Τριανταφυλλιά»

Λυμπέρης: «Ο λαός της Αμαλιάδας απεφάνθη: Βουρ για Τριανταφυλλιά»

Συντάκτης:

triantafyllia.gr

Πηγή

IONIONFM

Τι ανέφερε ο δήμαρχος Ήλιδας για το θέμα των σκουπιδιών στον Ionion FM
«Συμφωνούν οι κάτοικοι στην Αμαλιάδα για το εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά», δήλωσε στο IONION FM, ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηλείας, Γιάννης Λυμπέρης, τονίζοντας ότι με βάση την προσωπική του εκτίμηση οι πολίτες δεν αντιδρούν στην κατασκευή του εργοστασίου και μάλιστα την μετέφρασε ως δημοψήφισμα που ενήργησε ο ίδιος άτυπα, ρωτώντας προσωπικά τους πολίτες σε ιδιωτικές συναντήσεις…

Ο δήμαρχος Ήλιδας απέρριψε και τις «κατηγορίες» της προηγούμενης προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και νυν περιφερειακής συμβούλου Νίκης Κοκαλιάρη, που έκανε λόγο προχθές στην εκπομπή «Πρωινή Περίπολος» για πρόχειρη συζήτηση σε επίπεδο καφενείου, τονίζοντας ότι στην σύσκεψη που συγκάλεσε την περασμένη εβδομάδα στην Αμαλιάδα, ακούστηκαν οι απόψεις πολιτών.

Ο κ. Λυμπέρης ανέφερε ότι το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά θα στοιχίσει περίπου 45 εκατ. ευρώ, (θα αποσαφηνιστεί μόλις ολοκληρωθεί η δημοπρασία) που θα διαχειριστούν η Οικονομική και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ήλιδας και θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τέλος του 2015.

Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταφέρονται στο εργοστάσιο και σκουπίδια από άλλους νομούς, εάν αυτό κρίνουν μελλοντικά αυτοί που θα το διαχειρίζονται, καθώς σημειώνεται ότι για να είναι επικερδές το εργοστάσιο θα πρέπει να διαχειρίζεται τουλάχιστον από 60.000-100.000 τόνους ετησίως, πλαφόν που δεν πιάνει η Ηλεία, αν εξαιρεθούν και τα απορρίμματα της ανακύκλωσης. Κατά συνέπεια με την «δικαιολογία» του μικρότερου κόστους για τον Ηλείο πολίτη, θα υπάρχει πιθανότητα να μεταφέρονται στη Τριανταφυλλιά και σκουπίδια από άλλους νομούς.

Ο δήμαρχος Ήλιδας σχολιάζοντας την εναπόθεση 20 τόνων σκουπιδιών στην κοίτη του Πηνειακού Λάδωνα, δήλωσε ότι ο δήμος θα παρασταθεί νομικά κατά των συλληφθέντων οδηγών από τη Μάνη και χαρακτήρισε την ενέργεια εγκληματική.