Λυμπέρης, Δήμαρχος Αμαλιάδας - Ένας θλιβερός άνθρωπος

Λυμπέρης, Δήμαρχος Αμαλιάδας - Ένας θλιβερός άνθρωπος

Συντάκτης:

Σπύρος Ηλιόπουλος

Να φοβάσαι τα θηρία τα τελειότερα και τους ανθρώπους τους ατελέστερους, έγραφε ο Πολύβιος Δημητρακόπουλος στις αρχές του 20ου αιώνα.
Ο Δήμαρχος Αμαλιάδας φαίνεται να καλύπτει απόλυτα το δεύτερο σκέλος της προαναφερομένης ρήσης.

Εξοργίσθη ο Δήμαρχος Αμαλιάδας από δηλώσεις μου στο "Ιονιον FM" στις 6-9-11 για το θέμα του Εργοστασίου και του ΧΥΤΑ στην Τριανταφυλλιά.

Εν ολίγοις για το σκουπιδότοπο του Νομού Ηλείας που ετοιμάζει πυρετωδώς στην Τριανταφυλλιά Αμαλιάδας και προέβη σε
ανήκουστους και κακόβουλους χαρακτηρισμούς και πρωτοφανείς ύβρεις σε βάρος μου.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται δεν είναι για το ύφος το περιεχόμενο και την ποιότητα του λόγου του εν λόγω ανδρός.

Άλλωστε ο λόγος των καταγώγιων και του πεζοδρομίου είναι αυτός που τον χαρακτηρίζει και δεν μας αφορά.

Το πραγματικό και ουσιαστικό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής.
Γιατί ενώ ήταν μόνος του και σε μονόλογο, έχασε την αυτοκυριαρχία του και προέβη σε χυδαίους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος μου.

Η απάντηση είναι προφανής.
Τρέμει κυριολεκτικά μήπως οι πολίτες της Αμαλιάδας καταλάβουν τι τους ετοιμάζει στην πραγματικότητα στην Τριανταφυλλιά και αντιδράσουν. Ιδιαίτερα σήμερα που νομίζει ότι το όλο έργο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εφαρμογής του και για το οποίο τόσο πολύ έχει εργαστεί αρχής γενομένης από το 2004.

Από την πραγματοποίηση του έργου περιμένει να καρπωθεί τα αντίστοιχα οφέλη για τα οποία τόσο πολύ έχει μοχθήσει. Μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο έργο θα είναι η μεγαλύτερη μπάζα της μακροχρόνιας θητείας του.

Άλλωστε ο μοναδικός και απαράβατος όρος που έθεσε για να συναινέσει στην Τριανταφυλλιά ήταν,
Η διαχείριση της Μελέτης και της Κατασκευής του έργου, δηλαδή των χρημάτων που αντιστοιχούν σε αυτές, να γίνουν από τον ίδιο, πράγμα που ικανοποιήθηκε.

Ο γράφων αλλά και οι υπόλοιποι που δεν το βάζουμε κάτω και ασχολούμαστε με αυτό το θέμα, το μόνο που κάνουμε είναι να αναφερόμαστε στην ουσία του όλου έργου.
Να αποκαλύπτουμε την συνειδητή στρέβλωση και αλλοίωση της πραγματικότητας. Να αναφέρουμε τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η μόλυνση από το

έργο στο περιβάλλον σε Ξηρά, Θάλασσα και Αέρα.
Να σκιαγραφούμε το ζοφερό και οδυνηρό μέλλον που επιφυλάσσεται στην πόλη μας και στα παιδιά μας.

Επίσης ξεσκεπάζουμε όλη την μεθόδευση και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι Δήμαρχοι της Ηλείας με προεξάρχοντα το Λυμπέρη, για να επιβάλουν το έργο. Πρωτίστως αυτά είναι η συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών, με συστηματικό ψεύδος, με αντιστροφή της πραγματικότητας, με υποσχέσεις για ανύπαρκτα οφέλη, με ίντριγκες και βέβαια με δημιουργία κλειστής ομάδας από τους ασκούντες διοίκηση στο Νομό, με αμοιβαία συμφέροντα.

Στο υβριστικό του παραλήρημα σε βάρος μου ο Λυμπέρης ανέφερε ότι.

"Είμαι παλαβός, δεν είμαι σοβαρός, είμαι περίγελος, δεν είμαι υγιής, με έφτυσε η κοινωνία και λέω μούρλιες".
Επίσης προσδιόρισε και το κίνητρο που έχω για να τα λέω όλα αυτά και το οποίο είναι το εξής.

"Ήθελα να γίνω Δήμαρχος της Αμαλιάδας, αλλά η παρουσία του αποτέλεσε φραγμό στις επιδιώξεις μου".

Καταρχήν ας θαυμάσουμε το επίπεδο του Δημάρχου της πόλης. (πρώτος πολίτης τρομάρα του).
Ας αναλογιστούμε το ήθος, τον πολιτισμό και τα οράματα που αποπνέουν από αυτόν ως διαχειριστής της εξουσίας στον τόπο μας.
Πραγματικά σε καταλαμβάνει θλίψη και κατήφεια για το ποιούς έχουμε να διαχειρίζονται τις τύχες της πόλης.

Ας αναλύσουμε όμως για λίγο τις αναφορές του σε κοινωνικό και πρωτίστως σε πολιτικό επίπεδο.
Ο Λυμπέρης δεν πρωτοτυπεί.
Το έργο αυτό έχει παιχτεί κατ' επανάληψη στη χώρα μας στο παρελθόν και κυρίως στις ποιό σκοτεινές και μαύρες περιόδους της ιστορίας μας. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι Φασιστικής εμπνεύσεως.

Είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούν όλα τα φασιστικά καθεστώτα σε συνδυασμό με ωμή βία και στοχεύει στην πνευματική και φυσική εξόντωση του αντιπάλου. Φαντάζομαι ότι πολύ θα ήθελε ο Λυμπέρης να είναι διαχειριστής των κοινών σε περίοδο δικτατορίας. Θα εύρισκε πραγματικά το φυσικό του περιβάλλον.

Προς τούτο έχει τα κατάλληλα προσόντα.
Άνθρωπος χωρίς ήθος, χωρίς αρχές, χωρίς εσωτερικούς φραγμούς. ΈΈχει και μια φιλοσοφία. σκοπός αγιάζει τα μέσα".

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο σκοπός είναι μεγάλος, διότι και το χρήμα είναι πολύ μα πάρα πολύ μεγάλο.
Φτιάχνουμε το σκουπιδότοπο του Ν. Ηλείας στην Τριανταφυλλιά και διαχειριζόμαστε 50 εκατομμύρια Ευρώ, τα οποία ο καλός μας Δήμαρχος θα προσπαθήσει να τα κάνει 100 εκατομμύρια Ευρώ.

Σε μια Ελλάδα της σήψης και της παρακμής εύκολο είναι, ο τρόπος είναι γνωστός και δοκιμασμένος.

Όσο για τα μέσα που χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν, και αυτά εύκολα είναι.
Ο καλός μας ο Δήμαρχος τα γνωρίζει πολύ καλά. ΈΈχει κάνει και διατριβή σε αυτά.

"Ψέμα, ψέμα, ψέμα και ακόμα μεγαλύτερο ψέμα".

Γνωρίζει και τη γνωστή ρήση του Γκέμπελς

"Όσα περισσότερα ψέματα λες, τόσα περισσότερα στο τέλος θα μείνουν".

Ο καλός μας ο Δήμαρχος γνωρίζοντας την αποτελεσματικότητα του Γκεμπελικού αποφθέγματος, το έχει σε καθημερινή εφαρμογή.

Ως παράδειγμα θα αναφέρω το εξής.
Τι και εάν οι μελέτες που κατ' εντολή του συνετάχθησαν αναφέρουν ότι.
Από την όλη επεξεργασία των σκουπιδιών στο εργοστάσιο με τη συγκεκριμένη μέθοδο επεξεργασίας που υιοθετήθηκε, η δυνατότητα αποδόμησης των σκουπιδιών φτάνει στα 2/3 του συνόλου.
Το υπόλοιπο 1/3 του συνόλου των σκουπιδιών δεν αποδημείτε και πηγαίνει αυτούσιο και θάβεται στο ΧΥΤΑ.

Συμπέρασμα. Η μόλυνση είναι βεβαία και πολύ μεγάλη μια και αναφερόμαστε στα σκουπίδια όλης της Ηλείας

Ο Λυμπέρης τί λέει επ' αυτού.
Το εργοστάσιο θα είναι το ποιό σύγχρονο που υπάρχει, ότι δεν θα προκαλεί καθόλου μόλυνση, ότι είναι ένα έργο πνοής και πολιτισμού για τον τόπο και ότι θα φτιάξουμε στην Τριανταφυλλιά μαζί με τα σκουπίδια και παιδικές χαρές.

Δηλαδή Ψέμα. ψέμα, ψέμα. Ανερυθρίαστα ψέματα.

Μικρέ Γκεμπελίσκε Δήμαρχε.
Ξεχνάς τη ρήση του Κένεντυ. "Έναν άνθρωπο μπορείς να τον κοροϊδέψεις πολλές φορές, πολλούς ανθρώπους μπορείς να τους κοροϊδέψεις πολλές φορές, όλους τους ανθρώπους δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις όλες τις φορές."

Δήμαρχε με τους ομοίους σου τα έχεις βρει από το 2004 με την τότε κυβερνητική αλλαγή γινόμενος δεξιότερος των δεξιών και αποδεχόμενος την Τριανταφυλλιά με τα ανάλογα ανταλλάγματα.
Δήμαρχε έναντι της Αμαλιάδας πούλαγες τσαμπουκά έως το 2008 και έλεγες ότι
"θα περάσουν πάνω από το πτώμα μου εάν θελήσουν να έλθουν στην Τριανταφυλλιά". Τέλεια υποκρισία και μεγάλο ψέμα.
Αλλά είπαμε "Πολλά τα λεφτά ΆΆρη" κατά τον κινηματογράφο.

Δήμαρχε σήμερα έναντι της Αμαλιάδας εξακολουθείς να ψεύδεσαι ανερυθρίαστα λέγοντας ότι. "Τότε ήμουν ενάντια στο ΧΥΤΑ, ενώ σήμερα έχουμε άλλη κατάσταση, έχουμε εργοστάσιο και είμαι υπέρ."

Συμβαίνει Δήμαρχε να μη σε βοηθά και η μνήμη σου, ή να πιθανολογείς ότι κανένας δεν θα καθίσει να ασχοληθεί με το παρελθόν. Ή εάν κάποιος λέει απλώς με λόγια την αλήθεια, ξέρεις εσύ τώρα πως θα τον αντιμετωπίσεις.

Του ρίχνεις ένα τόνο λάσπη, τον καταγγέλλεις ως "παλαβό", βάζεις και τα παπαγαλάκια σου και λένε τα ίδια και έγινε η δουλειά.
Εδώ όμως Δήμαρχε συμβαίνει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εννοείται και με εσένα παρόντα, το έτος 2006 παραμονές των εκλογών, όπου αποφασίσατε.

Όχι σε Εργοστάσιο - ΧΥΤΥ στην Τριανταφυλλιά.
Σε καταλαβαίνω, ήταν και αυτές οι αναθεματισμένες οι εκλογές στη μέση. Τι άλλο να κάνεις.

Δήμαρχε όσο για το κίνητρο που λες ότι είχα ότι, "Ήθελα να γίνω Δήμαρχος", εγώ και πάλι σε καταλαβαίνω.
Κατ' αρχήν είναι ανεπίτρεπτο ατόπημα κάποιος άλλος να θέλει να γίνει Δήμαρχος της Αμαλιάδας, διότι ως γνωστόν η Δημαρχία σου ανήκει. ΆΆλλωστε πρέπει να την κληροδοτήσεις και στα παιδιά σου.

Βέβαια στην πράξη ξέρει ότι δεν κινδυνεύεις από εμένα. Αυτά τα λες για τους αφελείς υπηκόους σου, διότι κάτι πρέπει να πεις.
Άλλωστε πρώτος εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους, τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να γίνει Δήμαρχος της Αμαλιάδας. Συμβαίνει δε τα προσόντα αυτά να τα διαθέτεις πλουσιοπάροχα.

Ας τα σκιαγραφήσουμε λιγάκι αυτά τα προσόντα.

  1. Πρέπει να είσαι οργανωμένο μέλλος του ΠΑΣΟΚ. Επειδή στην Αμαλιάδα το ΠΑΣΟΚ επηρεάζει τα 2/3 του εκλογικού σώματος, ο εκάστοτε Δήμαρχος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. ΌΌτι και να είσαι, τυφλός, κουλός, κουτσός, αρκεί να είσαι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, τότε είσαι ο επόμενος Δήμαρχος.
  2. Πρέπει να τα έχεις πολύ καλά με το βαθύ κομματικό ΠΑΣΟΚ ώστε να βρεθείς μέσα στη διανομή και κατανομή ρόλων και συμφερόντων.
  3. Πρέπει να κάνεις ομάδα με τους υπολοίπους ισχυρούς του Νομού, η οποία θα είναι πολύ ισχυρή διότι θα σας συνδέουν κοινά συμφέροντα. Αυτή η ομάδα χρειάζεται διότι εάν κάτι δεν πάει καλά και στραβώσει το πράγμα, να επέμβει η ομάδα και να διασώσει την κατάσταση.

Αυτή η ομάδα Δήμαρχε συνετέλεσε να πάρεις και το χρίσμα στις τελευταίες εκλογές.

Ο καλός μας ο Δήμαρχος τα ξέρει όλα αυτά και γι' αυτό μερίμνησε έγκαιρα να κάνει τα διαρκή και απαραίτητα πηδηματάκια που χρειάζονται ώστε να είναι μόνιμα στον αφρό και προπαντός επάνω στο τραίνο της εξουσίας.

Ως παράδειγμα αναφέρω τα εξής.
Όταν φτιάξαμε την "Κίνηση Πολιτών Αμαλιάδας", το Φθινόπωρο του 1994 και κατάλαβε τον κοινωνικό αντίκτυπο που είχε η δράση της, έτρεξε και μπήκε σε αυτή στις αρχές του 1995.
Το 1998 βέβαια όταν εξελέγη Δήμαρχος και ο σκοπός του επετεύχθη, δεν χρειαζόταν

άλλο την Κίνηση και γι' αυτό αρχικά εξαφανίστηκε και αργότερα έγινε πολέμιος.

Όταν κατάλαβε ότι ο ισχυρός πολιτικός φορέας στην Αμαλιάδα είναι το ΠΑΣΟΚ, μούντζωσε την Αριστερά και έτρεξε το 1995 να ανέβει στο τραίνο του ΠΑΣΟΚ. Έκτοτε έχει κάνει "κονέ" με όλους τους εκάστοτε εμφανιζόμενους ως ισχυρούς παράγοντες του Νομού.

Βέβαια μη ξεχνάμε ότι είναι και της Νέας Δημοκρατίας το αγαπημένο παιδί.

Γι 'αυτό σου λέω Δήμαρχε.
Μην φοβάσαι για τη θέση σου. Ποιός άλλος παρουσιάζει τις δικές σου Οβιδιακές μεταμορφώσεις.
Στην πραγματικότητα το ξέρεις πολύ καλά ότι άμεσα τουλάχιστον δεν κινδυνεύεις. ΆΆλλωστε γι' αυτό αυτάρεσκα ο ίδιος λες. "Θα βγαίνω Δήμαρχος όσες φορές θέλω." Εξ άλλου πρέπει να προετοιμάσεις και το έδαφος για τα παιδιά σου. Ο επόμενος Δήμαρχος εάν και όποτε γίνει αυτό να είναι ο γυιός σου.

Όσο για μένα Δήμαρχε μην ανησυχείς.
Δεν κάνω εγώ για Δήμαρχος. Διότι εκτός των άλλων έχω και το μεγάλο ελάττωμα. Να ήμουν Αριστερός, να εξακολουθώ να είμαι και σήμερα Αριστερός και όπως φαίνεται να παραμείνω Αριστερός και στο μέλλον.
Εσύ όμως κατάλαβες ότι, για να κάνεις καριέρα πολιτική και για να γίνεις ένας πολιτικός - επιχειρηματίας, πρέπει να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια.
Εύγε ρε Δήμαρχε.

Δήμαρχε Λυμπέρη με απειλής ότι θα μου κάνεις μήνυση.
Προφανώς για "συκοφαντική δυσφήμηση". Τώρα εάν αποτελούν συκοφαντική δυσφήμηση αυτά που λέω εγώ ή αυτά που λες εσύ, μένει να το κρίνει ο κοινός νους των συμπολιτών μας και το Δικαστήριο εάν χρειαστεί.
Σε επίπεδο διοικητικό μέχρι σήμερα καλά τα έχεις καταφέρει.
Την Τριανταφυλλιά την έχεις πουλήσει και εξακολουθείς να την πουλάς πανάκριβα.

Στους άλλους Δημάρχους της Ηλείας πότε άλλοτε τους έλαχε τέτοια αγαθή τύχη, να έχουν ένα Λυμπέρη Δήμαρχο της Αμαλιάδας, ο οποίος για 30 αργύρια (διαχείριση Μελέτης Κατασκευής) θα πούλαγε τα συμφέροντα της πόλης του και θα έκανε την Αμαλιάδα σκουπιδότοπο της Ηλείας.

Εύγε Δήμαρχε.
Έχεις όραμα για την Αμαλιάδα, να την κάνεις τα "Λιόσα της Ηλείας"

Αλλά με τη Δικαιοσύνη Δήμαρχε δεν τα πας καλά.
Εάν είσαι σίγουρος δοκίμασε, εγώ σε περιμένω. "Ιδού η Ρόδος".
Θα ήταν ενδιαφέρον να τα πούμε και στο Δικαστήριο. Θα μάθαιναν οι συμπολίτες μας πολλά πράγματα για το Δήμαρχο τους.
Άσε που και εσύ θα είχες τη δυνατότητα να μαζέψεις το συρφετό σου.

Αμαλιάδα 19 Σεπτέμβριος 2011 ο συντάξας

Σπύρος Ηλιόπουλος